RECHT IS KROM
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
RECHT IS KROM

Er gaat al jaren veel mis in onze rechtstaat. Justitie zoekt niet altijd naar de waarheid en lijkt vaak een criminele organisatie.
 
IndexIndex  Laatste afbeeldingenLaatste afbeeldingen  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

 

 Vergezocht en toch dichtbij gevonden?

Ga naar beneden 
3 plaatsers
AuteurBericht
Agno
Aantal berichten : 38
Registratiedatum : 19-12-11

Vergezocht en toch dichtbij gevonden? Empty
BerichtOnderwerp: Vergezocht en toch dichtbij gevonden?   Vergezocht en toch dichtbij gevonden? I_icon_minitimedo dec 29, 2011 9:33 am

Dit is waarschijnlijk vergezocht, maar zou een 'dichtbij' vondst kunnen opleveren.

Aannemende dat de klap op het hoofd, de verwurging en de messteken in een emotionele opwelling gebeurd zijn, kun je je vragen wat je dan als verwarde en stijf van de adrenaline staande dader dan het beste zou kunnen doen met alle attributen zoals mes, bebloede doek voor het vasthouden (of handschoenen), het doekje waarmee vingerafdrukken verwijderd zijn, de kruimeldief etc.

Je kunt natuurlijk niet zomaar de straat op lopen met alle corpi delicti onder je arm en dan maar hopen dat je ergens een geschikte dumpplaats tegenkomt (werd er vuilnis opgehaald die vrijdag?). Dus het eerste dat zal willen doen is:

1) of een plastic zak/tas zoeken waarmee je deze attributen kunt vervoeren om ze elders te dumpen
2) of je probeert deze zaken op de plaats de delict kwijt te raken. Maar waar dan? Het hele huis zou natuurlijk meteen uitgekamd worden? Misschien onder een steen op de opgebroken straat (zou een leuke vondst zijn, dus misschien toch eens met de metaaldetector erover heen),
3) of...

...je gooit alle objecten snel en zover mogelijk in de (meestal smalle) kruipruimte onder het huis. Uit de beschrijving van de volgorde van het onderzoek van het huis (zie document TR), blijkt deze ruimte is overgeslagen.

Hoe kom ik op het idee van de kruipruimte? Wel, op de site waar alle delicten van de afgelopen 25 jaar opgesomd staan, vond ik deze zeer ernstige zaak van net 2 maanden daarvoor. Deze zaak was breed uitgemeten in de pers, dus een 'moordenaar in paniek' zou op deze subliminale wijze beïnvloed kunnen zijn in zijn uiteindelijk, achteraf irrationeel lijkende keuze in het wegwerken van de objecten.

22-07-1999 Chanel Naomi Eleveld
Chanel Naomi Eleveld (7) wordt in Assen door haar buurman Jan Stoffers (45) sexueel misbruikt en vermoord. Hij verbergt het lijk in de kruipruimte onder zijn huis.


Is er ooit in de kruipruimte gekeken?
Terug naar boven Ga naar beneden
Joop
Aantal berichten : 14
Registratiedatum : 24-02-11

Vergezocht en toch dichtbij gevonden? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Vergezocht en toch dichtbij gevonden?   Vergezocht en toch dichtbij gevonden? I_icon_minitimedo dec 29, 2011 9:58 am

Agno, leuk gevonden. Nooit ergens iets gelezen over een eventuele kruipruimte en of die wel bij deze huizen voorkomt. Moet gemakkelijk na te vragen zijn. Kan me als kind niets herinneren van een kruipruimte in de huizen met kelder die ik ken.

Ik zie ook een andere mogelijkheid: gewoon meenemen in de afvalcontainer(s) of de erg handzame, in Deventer toen in gebruikzijnde, rode box voor klein chemisch afval.
Die rode box was gemakkelijk te dragen en valt daarom niet zo op als een grote afvalcontainer waarvan je een heel eind in de buurt hoort dat hij wordt verplaatst.
Voor rechercheurs uit Zwolle was de rode box waarschijnlijk totaal onbekend en werd daardoor ook niet gemist (over afvalcontainers en ander huisafval staat trouwens nergens iets vermeld).
Bij rondleiding door het huis is de werkster op afval gebied blijkbaar niets vreemd opgevallen want er staat hierover niets vermeld.
Terug naar boven Ga naar beneden
hkdh

hkdh


Aantal berichten : 42
Registratiedatum : 29-08-11

Vergezocht en toch dichtbij gevonden? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Vergezocht en toch dichtbij gevonden?   Vergezocht en toch dichtbij gevonden? I_icon_minitimezo nov 04, 2012 11:31 pm

Die hebben daar als butlers met handschoenen rondgelopen, hebben gedweild, hebben gepoeleerd, hebben gekruimeldiefd, ik wed dat ze de schoenen hebben uitgetrokken of er sokken omheen gedaan; dan is het even pakken van een geschikte draagtas (AH) of een vuilniszak toch een kleinigheid voor een kruimeldief, een paar messen, hun handschoenen en sokken en een sleutel en wat was er nog meer weg dan ?, nou ik denk 1 golfclub uit de volle tas clubs, that's it.
-
Die huizen hadden zeker kruipruimten, maar daarvoor moet je breken; planken of een rooster weghalen, terwijl alles mooi geschilderd was, dat ziet een recherche toch meteen, die schade.
-
Die zijn gekomen voor een nette moord, zonder roof, met verwijzing naar een mogelijke dader of verwijzing weg van een mogelijke dader, met verwijzing naar een motief, mogelijk vals motief, en met verwarring zaaiende afleidingsmaneuvres.
Wellicht was de toegezegde beloning zo hoog, dat elke vorm van roof een lachertje zou zijn geweest.
Als men Louwes met rust had gelaten, zou nu de opdrachtgever allang achter de spijlen hebben gezeten.
-
Ingeval de schoonmaak het opredderen van de rotzooi gemaakt door een woedende dronken MdJ zou zijn geweest, dan zou er als beloning geroofd zijn, duizenden lagen zo voor de hand.
-
En bepaalde zaken zouden evenzo kunnen kloppen, MdJ kan Do-av langs geweest zijn, hij moest ergens heen, was strond zenuwachtig en zoop daarom al de hele dag, heeft wellicht op z'n falie en z'n congee gehad van mevrouw en was wellicht toch de 'enge man' die even flink de weg kwijt was en moest bijkomen voordat hij weer kroegfaehig was. Het gerommel met de Do-alibies moet ergens voor gediend hebben, net zo als het totale geheugenverlies over vrijdag en het gecreeerde alibi van zaterdag. Ook het zich verstoppen 'op vakantie' op Zo en Ma had tot doel een straight verhaal te kunnen ophangen. De man leefde al jaren zo paranoia, dat hij daar een neus voor moet hebben gehad, dat hem een poets gebakken ging worden, dat er iets boven zijn hoofd hing en ook dat kan zijn ingegeven door een verwarring zaaiende maneuvre van de echte daders. (Het zou zelfs kunnen zijn dat hij gedwongen of gepaaid is de Judas te spelen, zonder de afloop te kennen)
-
Profi's met gestolen nummerplaten moeten het zijn geweest, geen paniekerige kruipruimte kruipers.
Enfin, zie demo.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud

Vergezocht en toch dichtbij gevonden? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Vergezocht en toch dichtbij gevonden?   Vergezocht en toch dichtbij gevonden? I_icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Vergezocht en toch dichtbij gevonden?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
RECHT IS KROM :: Moordzaken :: Deventer moordzaak-
Ga naar: